ԱՄՆ նախագահ Դոնալդ Թրամփը չի առարկել, երբ Իսրայելի վարչապետ Բենիամին Նեթանյահուն այս շաբաթ նրան ասել է, որ Իսրայելը կարող է կրկին հարվածել Իրանին, եթե Իսլամական Հանրապետությունը վերսկսի միջուկային զենքի ստեղծման աշխատանքները՝ հաղորդում է The Wall Street Journal–ը։ ԱՄՆ նախագահը հույս ունի օգտագործել նոր հարվածների սպառնալիքը, որպեսզի համոզի Իրանին ստորագրել միջուկային ռումբի մշակումն արգելող համաձայնագիր։               
 

Արագ սնունդը նվազեցնում է մտավոր կարողությունը

Արագ սնունդը նվազեցնում է մտավոր կարողությունը
03.05.2020 | 22:40

ԱՄՆ Էդվարդսվիլի նահանգի Հարավային Իլինոյսի համալսարանի գիտնականները ուսումնասիրությունից հետո պարզել են, որ ճարպ պարունակող մթերքներն առաջացնում են ճանաչողական ունակությունների ժամանակավոր անկում: Բացի այդ, նման սննդի միջոցով դիետա պահող մարդկանց ավելի հաճախ կարող է ճարպակալման և նյութափոխանակության խանգարման վտանգը «սպառնալ»: Այս մասին գրում է Korresondet.net կայքը:


Մասնագետների կարծիքով ՝ բարձր յուղայնությամբ սնունդը հանգեցնում է գլխուղեղի հիմնական սննդանյութի ՝ գլյուկոզի նվազ մատակարարման: Հետևաբար՝ օրգանիզմը ստիպված «ուտում է» ճարպերից ստացված կետոնային մարմինները, որոնք էներգիայի ստացման դանդաղ աղբյուրներ են:


Առնետների վրա կատարած փորձերը ցույց են տվել, որ նույն դիետայով «սնվող» կրծողները նախ ավելորդ քաշ են հավաքել, ապա լաբիրինթոսի մրցավազքում ավելի վատ արդյունքներ գրանցել, քան մյուս առնետները, որ սովորական կեր են կերել:
Բարձր յուղայնությամբ սննդի ցանկում են բուրգերները, պիցցան, ֆրին, չիպսերը, սենդվիչները, երշիկեղենը, մայոնեզի սոուսով աղցանները, կարագի հիմքով պատրաստված թխվածքներն ու խմորեղեններերը:

Դիտվել է՝ 5311

Մեկնաբանություններ